تاریخ: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۹:۵۲
بازدید: ۱۶۴
کد خبر: ۲۵۱۴۶۴

«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟» |گام بلند اتحادیه اروپا در تأمین استقلال و حاکمیت در فضای سایبری

«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟» |گام بلند اتحادیه اروپا در تأمین استقلال و حاکمیت در فضای سایبری
‌می‌متالز - کسب جایگاه برتر در توسعه قدرت فضایی از برنامه‌های مهم اتحادیه اروپا است؛ اما مهمتر از این مساله، حاکمیت و استقلال در فضای مجازی برای آنهاست.

به گزارش می‌متالز، قوی‌تر کردن، رقابتی‌تر و ژئوپلیتیک‌تر کردن اتحادیه اروپا، مسیری است که سیاستمداران اروپایی در حوزه حکمرانی فضای سایبری و توسعه قدرت فضایی ترسیم کرده‌اند.

برنامه اتحادیه اروپا برای توسعه قدرت فضایی

یکی از برنامه‌های بسیار مهم اتحادیه اروپا در فناوری اطلاعات و ارتباطات، توسعه صنعت فضایی است که با مدیریت آژانس فضایی اروپا انجام می‌شود. این آژانس در سال ۱۹۷۵ تأسیس شده و مرکز آن در پاریس، فرانسه دارای بیش از ۲ ٬ ۰۰۰ نفر نیروی انسانی با بودجه سالانه در حدود ۶ ٫ ۴۳ میلیارد یورو (۲۰۱۹) است. ۲۲ کشور اروپایی شامل آلمان، اتریش، اسپانیا، استونی، ایتالیا، ایرلند، بریتانیا، بلژیک، پرتغال، دانمارک، رومانی، سوئد، سوئیس، فرانسه، فنلاند، لوکزامبورگ، مجارستان، نروژ، هلند، یونان، جمهوری چک و رومانی اعضای این سازمان را تشکیل می‌دهند.

اتحادیه اروپا در طی این سال‌ها مسیر مهمی را برای رسیدن به جایگاه قدرت برتر فضایی در دنیا آغاز کرده است؛ در این باره تیئری بروتون کمیسر اتحادیه اروپا در امور بازار داخلی، صنعت، کارآفرینی و شرکت‌های کوچک و متوسط با اشاره به اینکه اروپا یک قدرت فضایی بسیار بزرگ محسوب می‌شود می‌گوید: اتحادیه اروپا در میان بهترین‌های جهان در این حوزه چه در زمینه پرتابگر‌ها و چه در زمینه ماهواره با استارت‌آپ‌های بسیار زیاد است. ما واقعا دو مجموعه ماهواره مستقل (صورت فلکی ماهواره‌ای) داریم که واقعا برای اروپایی‌ها و برای حفاظت از فضای ما ضروری اند.

کمسیر اتحادیه اروپا در امور داخلی ادامه می‌دهد: ابتدا ما باید به فضا دسترسی داشته باشیم. ما این دسترسی را داریم، ما در این زمینه مستقلیم، شرکت‌های بسیار بزرگی داریم. بدیهی است که پرتابگر‌هایی مانند «آریان» یا «وگا» داریم و باید این راه را ادامه داد. البته ادامه خواهیم داد. ما به حمایت از این حوزه ادامه خواهیم داد. همچنین باید به سمت قابلیت استفاده مجدد حرکت کنیم، باید به سمت پرتابگر‌های مهم برویم و ما به حمایت از آن ادامه می‌دهیم که موضوع خیلی مهمی است. ما یک دانش واقعی داریم سپس پرتابگر‌های کوچکتر، میکرو پرتابگر‌ها را نیز داریم. ما مجموعه ماهواره‌ای با ماهواره‌های کوچک خواهیم داشت. ما با نیاز‌های در حال ظهوری مواجه ایم.

تیئری بروتون درباره ضرورت توسعه صنعت فضایی اروپا به خصوص پس از کرونا می‌گوید: بطور خاص ما در حال کار بر روی یک مجموعه ماهواره‌ای از اتصال ماهواره‌ها هستیم که به لطف فن‌آوری‌های ماهواره‌ای جدید «ال‌ای او»، ماهواره‌هایی در مدار پایین، ایجاد می‌شوند؛ بنابراین اتصال با باند گسترده را در تمام اروپا ارائه خواهند داد. اما همچنین امکان مازاد ایجاد می‌کند، زیرا در دوران قرنطیه شاهد بودیم که در برخی مناطق اروپا با محدودیت باند اینترنت مواجه بودیم، زیرا همه در خانه‌هایش حبس بودند و از اینترنت استفاده می‌کردند و اغلب بیش از حد لازم، اما شبکه‌ها برای این مقدار استفاده ساخته نشده بودند. ما به فاجعه نزدیک شده بودیم، بنابراین باید عناصری برای امنیت زیرساخت‌های پهنای باندمان از جمله فضا، داشته باشیم از جمله در صورت وقوع حملات، بویژه از نظر امنیت سایبری.

اما آنچه از توسعه صنعت فضایی برای اتحادیه اروپا مهمتر است کسب استقلال و حاکمیت در فضای مجازی است؛ در این باره بروتون می‌گوید: اتحادیه اروپا در صنعت فضایی قدرت دنیا است؛ اما باید جلوتر رفت، زیرا در این فضا اتفاقات زیادی در حال رخ دادن است. این حوزه‌ای است که باید از آن دفاع کرد. حوزه حاکمیت است، حوزه استقلال ماست؛ و همچنین جنبه‌های دفاعی و نظامی آن برای ما مهم اند.

همچنین در راستای تثبیت حاکمیت و استقلال در فضای سایبری، اقدامات بسیار مهمی در اتحادیه اروپا انجام شده است؛ در این باره بروتون کمیسر اتحادیه اروپا در امور داخلی می‌گوید: در طول یک سال که همانطور که می‌دانید مدت کوتاهی است، در چارچوب نهاد‌های اروپایی و گفتگوی دموکراتیک بین قانونگذاران مطرح شد و کمتر از یک سال طول کشید که شورای اروپا به این دو متن قانون رای دهد. قانون بازار‌های دیجیتال که حوزه اقتصادی پلتفرم‌ها را تنظیم می‌کند و قانون خدمات دیجیتال که زندگی ما در جامعه و بر روی این پلتفرم‌ها را تنظیم می‌کند. وی ادامه می‌دهد: اتحادیه اروپا با این قانون، اطمینان حاصل می‌کند که چیزی که در زندگی فیزیکی ممنوع است در فضا‌های دیجیتال، در فضای اطلاعات نیز ممنوع باشد که معانی بسیاری دارد؛ به معنای بازپس گیری (کنترل) فضای اطلاعاتی، فضای اینترنتی و اطمینان از اینکه قانونی وجود دارد که اعمال می‌شود و پلتفرم‌ها دیگر نمی‌توانند هر کاری انجام دهند و ما آن‌ها را کنترل می‌کنیم، البته با حفظ آزادی بیان. یعنی ما یک حد میانی را در نظر گرفته ایم. این موضوع واقعا نشان می‌دهد که قانونگذاران، دولت‌ها و پارلمان، آشکارا از این پیشنهاد کمیسیون حمایت کرده اند. به گفته بروتون، من اطمینان دارم که تحت ریاست فرانسه، ما واقعا می‌توانیم به مصالحه‌ای دست یابیم و اطمینان حاصل کنیم که این مقررات در اسرع وقت لازم الاجرا شوند. بحث زندگی همه ما در میان است. امنیت ما و امنیت بچه‌های ما در میان است؛ بنابراین یک وضعیت اضطراری است و اروپا برای خودش ابزار‌هایی برای پاسخ به این وضعیت اضطراری فراهم کرده است. ما اولین قاره‌ای هستیم که این کار را انجام می‌دهیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده